Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/msufian/public_html/hpa-online/blog/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/msufian/public_html/hpa-online/blog/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/msufian/public_html/hpa-online/blog/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/msufian/public_html/hpa-online/blog/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/msufian/public_html/hpa-online/blog/wp-settings.php on line 18
Ubat Fibroid
Apr
19

Ubat Fibroid

By HPA Online Network

Perubatan JAWI mempunyai pengalaman yang sangat berharga untuk perawatan fibroid. Daripada beberapa sampel yang dijadikan “kajian kes” menunjukan fibroid dapat diubati dengan bagitu cepat. Herba yang digunakan ialah terdiri daripada:-

1. Pokok Bonghai -Thai (sejenis ubi kayu yang tumbuh di bukit) (100 gm)
2. Pokok Tong Plin -Thai (halban akar) ……(100 gm)
3. Pokok larak pisang …….(50 gm)

Dijadikan ubat periuk rebusan(mendidih-45 minit) diambil 5 kali sehari (secawan lompang). Ramuan ini telah berjaya mengelakan pesakit dari di bedah/operasi -ind. InsyaAllah.

* nama dalam bahasa Thailand .

Sumber : jawimedherb

Categories : Perubatan Jawi

15 Comments

1

saya mengandung 1 bulan dan mendapati saya ada fibroid.blh saya tahu dah ada dipasaran ke sekarang ubat untuk fibroid,saya ingat lepas pantang nie saya hendak mulakan rawatan.adakah pengambilan ubatan ini memberi kesan sampingan?

2

untuk masalah fibroid, boleh dapatkan produk madu asli,Shark Cartilage, EPO, kopi radix & paramaria (untuk wanita). ada di semua cawangan HPA

3

saya mengalami masalah yang sama, bolehkah saya tahu cara pengambilan ubatan tersebut secara terperinci?
seperkara lagi, saya telah makan ubat homeopathy(klinic)…bolehkah saya campurkan ubatan homeopathy dan HPA? dan juga sy tidak dibenarkan pengambilah teh..kopi… Harap dapat penjelasan daripa pihak tuan. tq

4

Utk pengambilan ubat yg lebih terperinci, sebaiknya puan dptkan rawatan herbalis terlebih dahulu.
Boleh campurkan ubatan lain tetapi mesti jarakkan 1 hingga 2 jam.
Kopi radix tidak sama dengan kopi lain di pasaran kerana ia telah disenergikan dengan 7 jenis herba. Sgt baik utk ketumbuhan, cancer dan lain2 insyaallah.

5

saya mempunyai ketumbuhan fibroid sebesar 10.11 cm saya telah mencuba banyak ubat-ubatan tapi fibroid saya tak jua kecut-kecut bolehlah pihak bagi saya ubat yang dapat mengecutkan fibroid saya. Tq

6

Saya mengalami masalah sakit kepala dah telah buat ct scan dan disahkan tiada apa apa masalah dengan kepala saya.Mulanya masalah bermula apabila memandu waktu malam dan saya mengambil selekoh mengejut tiba tiba saya rasa pitam dan ianya berterusan bila memandu jalan berselekoh saya rasa macam mabuk laut. Ini berterusan lebih kurang 3 minggu. Baru baru ni saya demam pastu habis antibiotik klinik terus mengalami sakit kepala..panadol, aktif fast, soluble posten semuanaya dah try tapi tak ok. Setelah jumpa pakar dan makan ubat timbul masalah lain iaitu bila terkejut sedikit saya rasa macam pening lalat rasa mcm darah naik kepala ..dah cek tekanan darah ok test kandungan darah pun ok.. jadi apa ikhtiar saya melalui hpa ini… harap dapat tunjuk ajar.

7

ibu sayd menghidap penyakit faibrot n cys sejak 1tahun lalu keadaan kesihatan kurang elok sampai xblh bjalan trutama ketik datang haid.,ada ke ape2 prodak untk menghilangkn penyakit beliau

8

assalamualaikum,
isteri saya menghidap 3biji fibroid dan yg terbesar lebih 10cm.setelah 2 tahun dibawah pemerhatian doktor di hospital, doktor mencadangkan supaya pembendahan dilakukan.doktor hanya memberi harapan 50/50 terhadap keberjayaan pembedahan itutanpaperlu membuang rahim.untuk makluman tuan, kami belum dikurniakan cahaya mata.oleh itu telah banyak pusat rawatan yg kami telah berubat tetapi hingga kini belum berhasil.adakah ikhtiar @cadangan dari hpa terhadap kes isteri saya ini.
tq

9

2 minggu yg lepas saya di sahkan menghidapi fibroid dan anemia, doktor menyarankan supaya saya membuat pembedahan untuk membuang rahim dan fibroid,saya mengambil keputusan utk plg waktu itu kerana sukar utk membuat keputusan,kesihatan dan emosi saya terganggu terutama sekali bila saya datang haid,saya berharap sangat tuan dapat menolong saya jika ada ubat atau mana2 product hpa yg dpt membantu saya menyembuhkan penyakit saya ini, terima kasih

10

Baru-baru nie Saya mencadang membuat iui baby… Bila doctor scan dapat tahu Saya ADA fibroid yg kecil… Doctor tidak bagi ubatnya… Malah doc suruh I buat ujian darah.Dan scan.. tapi temujanji Saya selepas 5bulan Di hospital kerajaan… Saya takut fibroid akan membesar.. apakah nasihat ands? Boleh kah Saya meneruskan ujian iui jika Saya ADA fibroid?

11

saya mempunyai fibroid sebesar 5cm,pelbagai ubat dan perubatan telah saya cuba untuk mengecutkan dan menghilangkan fibroid ini tapi masih juga tidak berjaya. semalam 18/12/12 saya telah membuat pemeriksaan di hospital kerajaan,doktor ada sarankan supaya saya membuat pembedahan tetapi pihak doktor hanya bagi 50/50 sama ada berjaya atau terpaksa membuang rahim. fikiran saya kusut,sedih pelbagai perasaan bercampur baul,saya sudah mendirikan rumahtgga hampir 2tahun masih belum dikurniakan cahaya mata,saya ingin memberi zuriat kepada suami saya x sanggup mendengar bila doktor kata rahim saya mungkin akan dibuang. bolehkah pihak tuan membantu saya.

12

Saya hamil sudah dua bulan,setiap 2jam saya terasa sakit sangat.3minggu lepas sy buat xray mmang ada
Fbroid.sy x tahu nak buat mcm mana lagi

13

Salam..sy baca ramai yg ada fibroid dan cyst..bg wanita mmg perit sakit ketika haid..sy pon ada dan doktor pressure sy utk bedah tp sy tgh cari alternative krn bedah ada side effect tp ada yg ok dgn itu. Ada org berjaya sembuhkan sgn ubat homeopathy..sy nak cuba sgt…doakan semuga sy berjaya…tgh survey klinik homeopathy la ni

14

Saya baru di sahkan mempunyai fibraoid sebear 7-8cm… saya ingin bertanya ada x produk yg boleh mengecilkan Fibraid ini.

15

sy ada mengalami haid yg tidak teratur,tetapi benda itu berlaku setelah sy mengalami keguguran.setelah sy melakukan scan dokter mengesahkan sy ada pembengkakan pada dinding rahim(fibroid).ada kah ubat yg mujarab bt penyakit ini

Leave a Comment